top of page

Mikä on palautumisen merkitys tuottavuudelle?

Päivitetty: 28. elok. 2023

Palautuminen luo pohjan onnistumiselle. Luova mieli on avoin uudelle ja intuition toimimiselle. Olit sitten asiakaspalvelussa, myynnissä tai asiakas kohtaamisessa, tarvitset luovuutta ja kykyä elää hetkessä. Jos olet jatkuvasti kireä ja väsynyt, tämä ei yksinkertaisesti onnistu.Myös luovaa työtä tekevien tarvitsee huolehtia levosta ja palautumisesta. Parhaat ideat ja ratkaisut löytyvät usein kävelylenkillä, lomalla tai suihkussa. Devaajat ja markkinointi-ihmiset kaipaavat usein juuri tätä. Miksi? Koska avaamme silloin itsemme laajemmalle tietoisuudelle, ja mielemme saa mahdollisuuden laittaa yhteen myös alitajunnassa olevaa tietoa. Tästä syntyy yleensä upea yhtälö, jolla ratkaisemme vaikeimmatkin pulmat ja tilanteet yrityksessä.


Mitä muuta?


Työn tekeminen vastaa maratonia, ei sprintti kisaa. Tämän takia on tärkeää luoda henkilöstölle hyvät puitteet itsestään huolehtimiseen ja palautumiseen. Tukea heitä työpaikalla ja inspiroida jatkamaan vapaa-ajalla. Ei kannata jättää kaikkea vastuuta työntekijälle itselleen, vaan luoda hyvät puitteet, jossa jokainen voi omalla tavallaan kasvaa ja huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Tämä on eduksi sekä työntekijälle, että työnantajalle.


Miten palautumista voi tehostaa?


Huolehtiminen siitä, että tiimi saa ja myös pitää taukoja työn lomassa, on hyvä startti.

Asiakkaidemme suosikki on kolme syvää hengitystä päivän aikana tai ennen jokaista palaveria. Jos pysähdyt nyt hengittämään ja otat 10 sekunnin tauon lukemisesta, huomaat miten kehosi rentoutuu ja mieli selkenee.Nämä lyhyet asiat päivällä vaikuttavat merkittävästi siihen miten hermostomme kuormittuu vuorokauden aikana. Pienet tauot antavat mahdollisuuden parempaan työn ja vapaa-ajan tasapainoon, sekä auttaa meitä myös nukahtamaan illalla paremmin. Hyvä lepo läpi päivän parantaa tiimisi vastustuskykyä, ja vähentää sairaslomien riskiä läpi vuoden.


Opeta siis henkilöstöllesi perusasiat. Ulkopuolinen apu on tässä usein kaikista voimallisin. Juuri tämän takia mekin olemme monessa työyhteisössä mukana luennoimassa, opettamassa palautumisesta, sekä pitämässä pieniä inspiraatio puheita. Haluamme olla auttamassa sinua ja tiimiäsi muistamaan, miten tärkeä rooli levolla ja palautumisella on onnistumiseen.


Jos haluat keskustella kanssani siitä, mikä sopisi parhaiten teille. Laita minulle viestiä, niin jutellaan lisää ja autan sinua tiimisi huippukuntoon saamisessa! :)


Pysytään siis terveinä ja luodaan yhdessä huippu-tuloksia myös vuonna 2023!


Menestynein motivaatio terveisin,

Ramanda Andersson

Founder of Voimavarasi


Contact:

ramanda(@)voimavarasi.fi

puh. 040-5872200


158 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page